Zoek op deze site:
     
Artists showing works at ramfoundation
 
Stefan Cools (NLD)
 

Stefan is opgegroeid nabij een van de meest bijzondere bossen van Nederland, het Bunderbos (bronnenbos). In dit bos heeft hij het grootste gedeelte van zijn jeugd doorgebracht, spelend, op onderzoek uitgaand en lerend over de natuur. Hier heeft hij zijn passie voor de natuurlijke wereld ontdekt, die een grote rol in zijn leven speelt.

In zijn latere leven is hij deze kennis gaan vergroten, mede door zijn studie in Vught. Daarnaast is hij naast de kennis van de soorten ook de gebruiken en rituelen rondom diverse planten gaan onderzoeken. Hierdoor kan Stefan soorten determineren maar tegelijkertijd ook in een groter (historisch) kader plaatsen. Zijn locatie specifieke werken zijn een 'blueprint' van hun omgeving en zijn een representatie van de aanwezige diversiteit.  

Stefan grew up close to one of the most extraordinary forests in the Netherlands. In this forest he has spend most of his youth, playing, investigating and learning about nature.

This background and his profound knowledge of flora is recognized in his art. With the same precision as a botanist he designs his work. He applies minimal alterations to the natural shape and features of the plants and this is how his art comes alive.

His location specific works are a blueprint of their surroundings and represent the diversity of a location. His art is always a translation of a natural phenomenon into art.

Works by Stefan Cools
 
Commitment is (not) a Word (2015)
The Wall
Stefan Cools in cooperation wtith Tuin op de Pier - Lloydkade Rotterdam
 
Commitment is (not) a Word (2015)
The Wall
Stefan Cools in cooperation wtith Tuin op de Pier - Lloydkade Rotterdam
 
latest news
03-12-2023
laatste nieuws
Kunstenaars elders / Artists elsewhere
 
latest interview:
22-11-2023
CroppedColorscheme
Eva Michiels interviewt
Gerco de Ruijter en Hans Vingerling
 
latest article:
06-12-2023
Vanessa Jane Phaff: Solitaire chess
 
contact
stuur ons een e-mail
 
Secretariaat
Lloydkade 627
3024 WX Rotterdam
 
Kamer van Koophandel
41134388
 
IBAN
NL57INGB0006934300
 
Open:
alleen op afspraak
only by appointment
 
anbi