Zoek op deze site:
     
Artists showing works at ramfoundation
 
Serge Game (NLD)
 

De uit matrasschuim opgetrokken beelden van Serge Game lijken veel gemeen te hebben met de artefacten zoals gebruikt in de rituelen van animistische culturen. Ook Game bezielt zijn werken met universele kenmerken en maakt hierin geen onderscheid tussen mens, dier, ding of natuurverschijnsel.

Het levert een parade aan groteske beelden op met sterk uitvergrootte - al dan niet tot onze wereld te herleiden - karaktertrekken. Invloeden uit de Griekse en Romeinse mythologie worden moeiteloos afgewisseld met tribale beeldtaal en vocabulaire ontleend aan onze hedendaagse populaire cultuur zoals bondage, comics en manga.

Rituele artefacten hebben bij veel tribale culturen een beperkte houdbaarheid en zijn vaak bedoeld voor eenmalig gebruik. Ook de schuimbeelden van Game hebben een tijdelijk karakter. De aard van het materiaal bepaalt dat de beelden onder invloed van zonlicht verkruimelen en vergaan.

Om deze werken toch ook een meer permanente plek in ons leven te geven heeft Game kleinere en duurzame exponenten van zijn beeldenfamilie ontwikkeld, de zogenaamde Household Totems. Zoals de naam al aangeeft beogen de Household Totems een langdurige en groteske aanwezigheid in het leven en huishouden van hun eigenaar te zijn.
Works by Serge Game
 
Born of Concentration (2015)
Main Room
A Narrow Escape - 2011
mixed media on canvas - 200x270 cm
 
latest news
02-07-2024
laatste nieuws
Kunstenaars elders / Artists elsewhere
 
latest interview:
12-04-2024
khari
Judith Kuipéri interviewt
Bert Frings en Nico Mogendorff
 
latest article:
02-06-2024
Judith Kuipéri: Je weet niet wat je ziet
 
contact
stuur ons een e-mail
 
Secretariaat
Lloydkade 627
3024 WX Rotterdam
 
Kamer van Koophandel
41134388
 
IBAN
NL57INGB0006934300
 
Open:
alleen op afspraak
only by appointment
 
anbi