Zoek op deze site:
     
rfPub contribution - 09-02-2020
 
door: 38CC
 
Manifestatie Gewoon bijzonder (Bijzonder gewoon)
 
Werk Desiree de Baar in de expositie Gewoon bijzonder (Bijzonder gewoon).
Collectie Hogeschool Rotterdam
 
nog t/m 16 februari 2020

Narrow House is de eyecatcher van de manifestatie Gewoon bijzonder (Bijzonder gewoon), georganiseerd door expositieruimte 38CC op verschillende locaties in Delft: Museum Paul Tetar van Elven, kunstencentrum Kadmium, rond Museum Prinsenhof, de Oude Kerk Delft en in de eigen expositieruimte aan de Papenstraat. Zo’n twintig (inter)nationaal bekende eigentijdse kunstenaars geven hun kijk op belangrijke aspecten het dagelijks leven.

Deelnemende kunstenaars:  Desiree de Baar (NL), Benedikte Bjerre (DK), F. Boccanegra (BE), Maze de Boer (NL), Koos Buster (NL), Natasha Caruana (GB), Paola Ciarska (PL), Priscila Fernandes (PT), Jakup Ferri (RKS), Leo Gabin (BE), Elise ’t Hart (NL), Stef Kreymborg (NL), Peter de Krom (NL), Linsey Kuijpers (NL), Jelle Mastenbroek (NL), Inge Meijer (NL), Shana Moulton (VS), Niels Post (NL), Martin en Inge Riebeek (NL), Paul de Reus (NL), Jelle Slof (NL), AnneMarie van Splunter (NL), Gitte Svendsen (DK), Erwin Wurm (A)

38CC organiseert Gewoon bijzonder parallel aan de overzichtstentoonstelling van Pieter de Hooch in Museum Prinsenhof. Waar De Hooch het dagelijks leven van gewone mensen in de 17e eeuw schilderde, daar verbeelden hedendaagse kunstenaars het alledaagse leven anno 2019 op een bijzondere manier. Zo verbindt 38CC heden en verleden en laat het een breed publiek kennis maken met actuele kunst. Tegelijkertijd stelt de manifestatie de schilderijen van De Hooch in een ander daglicht. Bovendien sluit de tentoonstellingsthematiek direct aan bij de huidige tijdgeest. In het publieke debat is de gewone Nederlander niet meer weg te denken. Van politicus tot supermarkt: iedereen richt zich tegenwoordig op de ‘gewone man’.

Gewoon bijzonder vangt de essentie van het gewone, dagelijkse leven van nu in vijf begrippen: consumeren, leefomgeving, vrijetijdsbesteding, sociaal netwerk en identiteit (de gewone man). Deze begrippen dienen als leidraad bij de selectie van de kunstwerken voor de verschillende tentoonstellingen. De kunst zelf is conform het thema herkenbaar en toegankelijk, minstens zo ontroerend als geestig. Maar daardoor niet minder intrigerend, soms zelfs scherp.

https://www.38cc.nl/gewoon-bij
 
latest news
26-02-2024
laatste nieuws
Kunstenaars elders / Artists elsewhere
 
latest interview:
22-11-2023
CroppedColorscheme
Eva Michiels interviewt
Gerco de Ruijter en Hans Vingerling
 
latest article:
04-02-2024
Judith Kuipéri: Een vlucht in perfectie
 
contact
stuur ons een e-mail
 
Secretariaat
Lloydkade 627
3024 WX Rotterdam
 
Kamer van Koophandel
41134388
 
IBAN
NL57INGB0006934300
 
Open:
alleen op afspraak
only by appointment
 
anbi