Zoek op deze site:
     
rfPub contribution - 19-04-2020
 
door: Piet de Jonge
 
Luis Xertu ontwerpt
affiche Parade
 
Ontwerp affiche Parade
 

Mijn eerste interview met een buitenlandse en in Rotterdam woonachtige kunstenaar was met Luis Xertu. Inmiddels is de wereld veranderd. Het is niet meer mogelijk om ongedwongen bij een kunstenaar en een verzamelaar langs te gaan. Tot er een vaccin en een geneesmiddel gevonden is en het zelf-isolement is opgeheven kan ik helaas geen interviews meer doen. Wel wil ik u graag attenderen op het prachtige affiche dat Xertu ontwierp voor De Parade.

Dit jaar doet De Parade Rotterdam niet aan, het is zelfs nog onzeker of de jubileumeditie wel op 26 juni in Eindhoven van start kan gaan. Ze staan in ieder geval klaar om met hun voor de dertigste keer klaar om met onze theaterkaravaan door Nederland te trekken. Deze zomer staan deAshton Brothers, Sharon Kovacs, Sander van de Pavert, Paul Haenen, Mira van der Lubbe, Steef de Jong, Lucky Fonz III en nog véél meer artiesten op de Paradeplanken. Bekijk alle namen op www.deparade.nl.

Luis Xertu heeft opnieuw het paradebeeld verzorgt. Omdat het de dertigste editie is, wilde hij iets feestelijks maken. Het werd een retro vamp in een pareltjes japon. Xertu werkte lange tijd zelf in de theaterwereld en is gefascineerd door het idee ‘wat je ziet en wat je niet ziet’. Pas door de parels is de vrouwenfiguur echt zichtbaar. De voorstellingen van De Parade zijn één lang parelsnoer. Laten we hopen dat we binnenkort weer naar buiten kunnen om samen heel veel cultuur te beleven.

Lees hier het interview terug met:
Luis Xertu en verzamelaar Anne Bloemendaal

Piet de Jonge, april 2020
Andere interviews van Piet de Jonge

 
latest news
14-10-2021
laatste nieuws
Kunstenaars elders / Artists elsewhere
 
latest interview:
19-09-2021
je_visser_beeld
Judith Kuipéri interviewt
Jan Eric Visser en Jaap Pereira
 
latest article:
31-03-2021
Tomas Schats: Nog even...
 
contact
stuur ons een e-mail
 
Postadres
Postbus 23021
3001 KA Rotterdam
 
Kamer van Koophandel
41134388
 
IBAN
NL57INGB0006934300
 
Open:
alleen op afspraak
only by appointment
 
anbi