Zoek op deze site:
     
Het nieuws van: 22-10-2020
Uit de serie "Opulence" (2013-doorlopend) ©Dustin Thierry
 
De Berry Koedam Award / The Berry Koedam Award
 

Deze prijs erkent beeldmakers die door het visueel documenteren van kunstevenementen, kunstwerken, tentoonstellingen en kunstenaars gemeenschappen het huidige tijdsbeeld hebben vastgelegd en een bijdrage hebben geleverd aan het zichtbaar maken van het werk van kunstenaars, kunstinstellingen en -milieus. De prijs is ook een erkenning van de belangrijke rol die visuele documentatie – vaak in omloop gebracht zonder de juiste credits – speelt in het onder de aandacht brengen en toegankelijk maken van hedendaagse kunst. De prijswinnaar wordt geselecteerd aan de hand van een nominatieproces. Hierbij draagt een intergenerationele groep kunstprofessionals kandidaten voor die zich vervolgens met hun portfolio hebben aangemeld.

We zijn verheugd te mogen aankondigen dat Dustin Thierry de winnaar is van de eerste editie van de Berry Koedam Award. Deze prijs werd in het leven geroepen door Kunstinstituut Melly, in samenwerking met Berry Koedam van de ramfoundation in Rotterdam. Berry Koedam is de oprichter van de ramfoundation en voormalig galeriehouder in Rotterdam. Ze geeft al meer dan 30 jaar zichtbaarheid aan het werk van kunstenaars in Nederland en bevordert daarmee zelf het begrip voor hedendaagse kunst. Ze is nog altijd een actief belangenbehartiger van hedendaagse kunst en sinds onze opening in 1990 is ze ook een van de frequente bezoekers van ons instituut.

De winnaar ontvangt een geldprijs van €5.000.

Lees het volledige persbericht hier

This award recognizes image-makers whose visual documentation of art events, artworks, exhibitions, and artistic communities have captured a sense of our times and helped give visibility to the work of artists, art scenes, and art institutions. It also recognizes the important role that visual documentation—often published and circulating without proper credit—has in significantly promoting an understanding of contemporary art. The awardee is selected through a nomination process, whereby an inter-generational group of art professionals nominates candidates who apply with a portfolio.

We are pleased to announce that Dustin Thierry is the recipient of the first edition of The Berry Koedam Award. This award is created by our institution, formerly known as Witte de With Center for Contemporary Art, in partnership with Mrs. Berry Koedam of the ramfoundation in Rotterdam. It is part of a new awards program created in celebration of our institution’s thirtieth anniversary, focusing on our cultural ecosystem. The awardee receives a cash gift of €5,000.

Read the press relase here
latest news
29-05-2024
laatste nieuws
Kunstenaars elders / Artists elsewhere
 
latest interview:
12-04-2024
khari
Judith Kuipéri interviewt
Bert Frings en Nico Mogendorff
 
latest article:
02-06-2024
Judith Kuipéri: Je weet niet wat je ziet
 
contact
stuur ons een e-mail
 
Secretariaat
Lloydkade 627
3024 WX Rotterdam
 
Kamer van Koophandel
41134388
 
IBAN
NL57INGB0006934300
 
Open:
alleen op afspraak
only by appointment
 
anbi