Zoek op deze site:
     
Het nieuws van: 19-03-2021
arm cuffed - arm cut #2 2021 - opengesneden inkjet print, A4 (alles wat donkergrijs is in het beeld, is weggesneden)

Na het maken van de originele scans voor HandHeld 2011, experimenteerde Karin Arink met het scannen van een stuk uitgesneden herenoverhemd tegelijk met het scannen van haar arm.
In 2021 besloot ze ook deze scans open te snijden.

Dezelfde scan uit 2011 opengesneden voor "arm cuffed - arm cut #2"; maar deze keer gebruikte Arink deze opengesneden A4 print om opnieuw haar handen te scannen.
Deze scan is vervolgens wederom opengesneden. Zo ontstaat een nog meer gelaagd beeld.

 
but Arm in Arm with Touch - online solo Karin Arink
 

Voor haar allereerste online solo toont Karin Arink een selectie van haar werken met armen. Het woord "arms" in het Engels kan ledematen betekenen, maar het betekent ook wapens, of zelfs het embleem van adel. We vechten met "arms". We verstoppen ons achter onze armen, voelen ons veilig in elkaars armen. We moeten op armsafstand blijven in deze online tijden. Armen zijn de gereedschappen waarmee we elkaar aanraken - en waarmee wij kunst maken.
In deze werken zijn manifestaties van fysieke armen zichtbaar als verlengstukken van het lichaam, als schild voor het lichaam, of als een pars pro toto, nemen armen de plaats van het lichaam in.

Voor deze solo creëerde Karin Arink een paar kleine series inkjetwerken; elke serie bestaat uit 2 max. 3 unieke werken. Daarnaast selecteerde ze 2 oudere inkjetwerken en 2 fotowerken uit haar serie VerteerWezens ** fotowerken.

* De titel van de solo is een ruwe uitsnede uit een gedicht van Emily Dickinson: "The Spirit lasts, but in what mode" (1894). In dit gedicht creëert Dickinson o.a. een verbazingwekkende analogie tussen hoe een viool door aanraking geluid creëert - met hoe in het lichaam de geest ligt verborgen.

** VerteerWezens is een groeiende groep ruimtelijke objecten in papier-maché, gestart in 2017. In elk werk wordt een overbodig object of gebruiksvoorwerp gecombineerd met modelleergaas, karton en andere materialen; en bedekt met papier-maché gemaakt van versnipperd oud papier, oude kranten en gratis folders. Op deze manier wordt gebruikt materiaal "verteerd" door er wezens van te maken.
Door zichzelf met deze sculpturen te fotograferen, relateren de affectrijke objecten aan Arink's concrete fysieke lichaam.
De serie VerteerWezens groeit nog steeds, evenals de bijbehorende fotowerken.

Te zien bij: galleryviewer.com

latest news
11-09-2023
laatste nieuws
Kunstenaars elders / Artists elsewhere
 
latest interview:
21-12-2022
asenseofwonder
Eva Michiels interviewt
Marjan Laaper en Maya Meijer-Bergmans
 
latest article:
19-11-2022
Linda Selena Boos: Een moderne mythe: "Rivier, Boot, Stad" van Edward Clydesdale Thomson, 2022
 
contact
stuur ons een e-mail
 
Secretariaat
Lloydkade 627
3024 WX Rotterdam
 
Kamer van Koophandel
41134388
 
IBAN
NL57INGB0006934300
 
Open:
alleen op afspraak
only by appointment
 
anbi